D4D helpt je om jouw data op een interactieve manier te visualiseren. Wij hebben uitgebreide ervaring met onder andere:

  Power BI, Tableau, Google Data Studio en IATI Dashboarding

  Waarom zijn dashboards belangrijk voor nonprofit organisaties?

  Er wordt op dit moment meer data geproduceerd dan ooit tevoren, en daardoor staat nonprofit organisaties een belangrijke maar moeilijke taak te wachten: het omzetten van complexe cijfers in makkelijk begrijpbare visualisaties. Daarbij is het cruciaal om de vooruitgang en resultaten van de nonprofit op een effectieve manier te communiceren. Als gevisualiseerde data op een goede manier gebruikt wordt is het de perfecte manier om je publiek te betrekken terwijl je je punt goed overbrengt. Of het nu gaat om de resultaten van de nonprofit; de demografische gegevens van de doelgroep; geefpatronen van donateurs, enz., het visualiseren van data helpt om deze makkelijk te lezen en duidelijke conclusies te trekken.

  Data analyse en visualisatie is ook belangrijk voor vrijwilligers, de gemeenschap rondom de organisatie, donateurs, en beleidsmakers om inzicht te krijgen in de impact van het werk; beslissingen te maken; en om samen te kunnen werken en strategisch te plannen. Power BI en andere Business Intelligence tools helpen om visueel inzicht te verkrijgen uit ruwe data waardoor deze makkelijk leesbaar en deelbaar is. De rapportages en dashboards die met behulp van Business Intelligence tools gemaakt zijn helpen je om je resultaten effectief te communiceren.

  Wat wij doen

  Data4Development helpt nonprofits om hun Dashboards uit te rollen. Wij helpen je om vast te stellen welke data belangrijk is voor je organisatie en hoe je het beste je resultaten en activiteiten inzichtelijk kunt maken. Daarnaast kunnen wij een dataset bouwen die je medewerkers kunnen gebruiken om nieuwe inzichten te verkrijgen en ‘data gedreven’ te worden. D4D is toegewijd om te zorgen dat je altijd, overal, en op en veilige manier toegang hebt tot je data en daar kennis uit kunt verkrijgen. Afhankelijk van de behoefte van je organisatie kan D4D een aangepast pakket aanbieden omtrent Business Intelligence, zoals:

  • Training
  • Inventarisatie/ Beoordeling van data
  • Bouwen van Rapportages en Dashboards

  Over Power BI

  • Link data uit verschillende bronnen aan elkaar: Power BI is een business analytics dienst die door Microsoft wordt aangeboden. Power BI kan gekoppeld worden aan verschillende applicaties en on-premise datawarehouses via de Power BI gateway.
  • Visualiseer en koppel je data: Microsoft Power BI heeft uitgebreide reporting en visualisatie mogelijkheden die gebruikers de mogelijkheid geven om meerdere databronnen te integreren en snel inzichten te verkrijgen uit normaal gesproken ongelijksoortige informatie reeksen.
  • Heb interactie met je data: Je kunt interactie hebben met je data door deze te slepen en daarmee trends te ontdekken en vraagstellingen in begrijpelijke taal te genereren die je helpen om antwoorden te krijgen.
  • Deel data: Power BI geeft de mogelijkheid om dashboards en rapportages op een veilige manier te delen met wie je maar wilt en waar je maar wilt. Power BI laat je queries uitdraaien van je dataset, en dan visualisaties te bouwen om in een rapport of op je dashboard te gebruiken.

  Meer weten over onze Dashboarding diensten?