D4D is dé specialist voor IATI en biedt op maat gesneden services voor uw organisatie

  Je ontvangt subsidies en als onderdeel van de overeenkomst willen je donoren je progressie, project transacties en resultaten zien in de vorm van IATI-data. Hoe doe je dit?

  D4D helpt je bij het voldoen aan de IATI standaarden en het communiceren van je resultaten. Daarbij automatiseren we zoveel mogelijk de monitoring en evaluatie van je projecten en doelstellingen, zodat je eenduidig en gemakkelijk inzicht hebt en kunt rapporteren volgens de IATI richtlijnen. Dit kunnen wij op een aantal manieren doen, van onze gebruiksvriendelijke Spreadsheets2IATI converter, waarin duidelijke spreadsheets worden gebruikt om je data in te vullen, tot een volledig implementatietraject, waarbij we met je organisatie samenwerken om IATI-publicatie in te bedden in je bestaande rapporteringprocessen en informatiesystemen.

  ‘IATI zou in principe niet moeten leiden tot bijkomende inspanning voor ontvangers, maar zou moeten leiden tot het stroomlijnen van het rapportageproces’, - Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken.

  D4D ziet IATI als meer dan een verplichting, maar als onderdeel van een belangrijke datareis van je organisatie, waarin het structureren en in kaart brengen van je data leidt tot betere data. Hiermee kun je gericht gebruik gaan maken van je data, bijvoorbeeld via een het maken van een dashboard en toevoegen van plugins aan je website, en het combineren van de behaalde kennis met Data Science. Allemaal met het ultieme doel om binnen je organisatie de mogelijkheid te hebben datagedreven beslissingen te maken.

  Klik hieronder om in vogelvlucht meer over IATI te leren.

  IATI diensten

  IATI as a service

  U heeft vragen over uw IATI publicatie en wil graag advies van een expert over hoe verder te gaan. D4D biedt vier verschillende diensten aan, afhankelijk van het stadium waar u zich in bevindt. Zie onze Product Page voor hoe wij u hierin kunnen helpen.

  Spreadsheets2IATI converter

  U heeft al data verzameld en heeft nu een conversie naar IATI xml nodig. Zie onze Product Page voor meer informatie over de converter diensten.

  IATI Training

  U bent nieuw bij IATI en wil graag getraind worden zodat u goed van start kunt gaan. D4D biedt de IATI Publisher Starter Training aan die aangepast is aan uw kennisniveau van IATI en leerbehoeften. Wij kunnen zowel de achtergrond van IATI behandelen als de grondslag leggen voor het publicatieproces van uw organisatie.

  IATI Dashboard

  U wilt uw organisatie en achterban informeren met behulp van data. Wij kunnen u helpen om een interactief dashboard te bouwen om uw resultaten te laten zien!

  IATI Data workbench

  U publiceert reeds in IATI en wilt uw datakwaliteit beheren en controleren. De exclusief ontwikkelde Data Quality Validator tool van de Dataworkbench helpt u hierbij.

  Heeft u vragen over onze IATI diensten?